TAPAHTUMAT

Vuoden 2024 syksyn tapahtumat julkaistaan pian!

Nykymuodossaan Reflektor on audiovisuaalisen taiteen festivaali, jonka tavoite on tuoda valo- video- ja äänitaidetta sinne, missä sitä ei normaalisti kohtaa. Tapahtumat ovat helposti lähestyttävä tapa nauttia taiteesta arjen keskellä, kokea yllättäviä hetkiä tutuissa maisemissa. Tutustu alta menneisiin vuosiin.

Reflektor 2024

Vuoden 2024 potkaisi käyntiin Reflektor Kerava 100 special, joka aloitti satavuotiaan Keravan juhlavuoden. Ensimmäistä kertaa kaupungin keskustaan pystytetystä Reflektorista nautti 12 500 kävijää. 

Reflektor 2023

Vuonna 2023 Reflektor laajentui ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle Sotkamoon. Hiukan Harjulle kerääntyi noin 5500 kävijää, eli yli puolet Sotkamon asukasmäärästä! Lisäksi tapahtuma Vantaan Martinlaaksossa ja sen satelliittitapahtuma Korsossa sekä Malmilla jo suosiota kerännyt Muksut Mäppää houkutteli yhteensä 12 000 kävijää.

Reflektor 2022

Vantaa ja Espoo toimivat taas Reflektor näyttämöinä vuonna 2022 Helsingin Malmin lisäksi. Vantaan Koivukylässä ja Malmilla nähtiin reittimuotoiset tapahtumat ja Espoon Keskuksessa satelliittiteokset. Reflektor Vantaa laajentui myös Korson Lumosaliin yhdellä satelliittiteoksella. Malmilla koettiin ensimmäistä kertaa yhteisöllinen Muksut Mäppää teos, jossa Malmin peruskoululaiset saivat omat taideteoksensa projisoituna Malmin Postitalon seinään. Valo- ja videoteoksia ihasteli yhteensä 39 000 kävijää.

Reflektor 2021

2021 syksyinen Reflektor levittäytyi jo neljään eri kohteeseen: Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Kauniaisiin. Espoon Kerassa sijaitsevassa entinessä logistiikkakeskuksessa Keran Halleissa sekä Vantaan Martinlaaksossa järjestetyt festivaalit toimivat syksyn päätapahtumina ja Kauniaisissa sekä Helsingin Vuosaaressa ihailtiin pienempiä satelliittiteoksia. Tapahtumat tavoittivat yhteensä 48 000 kävijää ja myös pienemmät satelliittitapahtumat koettiin onnistuneeksi konseptiksi.

Reflektor 2019/2020

Vuosina 2019 ja 2020 Reflektor jalkautui Korsoon, jossa menestyksekkäät festivaalit keräsivät yhteensä 32 000 kävijää. Reflektor toi valo- ja videotaidetta helposti saavutettavaan kaupunkisijaintiin, ja Ankkapuiston luonto oli omiaan luomaan tunnelmaa reitille.

Reflektor 2018

Ensimmäinen Reflektor järjestettiin vuonna 2018 Helsingin Kivinokassa, johon tapahtuma keräsi yli 11 000 valotaiteesta nauttijaa. Tapahtuma onnistui tavoitteessaan tuoda taidetta sinne, missä sitä ei ole totuttu näkemään ja positiivinen palaute innosti työryhmää kehittämään tapahtuman tulevaisuutta.