Sun Effects
– Analogue Projections

Reflektor Kauniainen 2021, Analogue Projections by Petra Martinez – Sidetrack secrets

Analogue Projections on Sun Effects –kollektiivin kuratoima teossarja, jossa vaihtuvat taiteilijat luovat väliaikaisia projisointiteoksia yllättäviin paikkoihin. Kerava 100 Special -tapahtumassa nähdään teossarjan uusin osa ainoana sisätilaan toteutettuna teoksena.
Visuaalinen suunnittelija Julia Jäntti sekä kuvataiteilijat Ilari Vanhatalo ja Petra Martinez valjastavat opetuskäytössä olleet vintage-piirtoheittimet ilmaisunsa välineeksi loihtien ainutlaatuisen kuvapinnan vanhan Anttilan tavaratalon alakertaan.

Julia Jäntti
Circular Serenity: A Kaleidoscope
Circular Serenity tutkii tyyneyden käsitettä ympyrän geometrisen rakenteen kautta ja sitä rikkoen. Teoksessa ympyrän kehämäinen muoto keskustelee jatkuvuuden, kiertokulun ja tasapainon teemojen kanssa. Teos liikkuu kuvataiteen, kineettisen taiteen ja projisointitaiteen rajapinnoilla.

Tetteritaiteen maisteri Julia Jäntti on kiinnostunut installaatiotaiteesta. Jäntti innostuu poikkitaiteellisista ja moniäänisistä näyttämöistä, joiden äärellä pääsee haastamaan taiteellista ajatteluaan. Jäntin kiinnostus sattumaan ilmenee hänen työprosesseissaan praktisina työkaluina, joiden kautta hän tuottaa visuaalista materiaalia. Jäntin kaaosta tutkiva valotaideteoksensa “Chaos Pendulum” on kiertänyt useissa näyttelyissä.

Ilari Vanhatalo
Luonnon mukavuus – Natural hi
Roskislöydöistä kumpuaa inspiraatio luonnon henkisen biomassan palauttamisesta takaisin luontoon. Teos on vastatoimi luonnon arvostuksen heikentämiselle, joka ylläpitää ja ruokkii sen kaltoinkohtelua. Teos on toteutettu kierrätetyistä ja dyykatuista läpinäkyvistä materiaaleista.

Petra Martinez
D R I FT
Ajautua
ajelehtia
harhailla
hortoilla
kuljeskella
kulkeutua
kinostua
nietostua
ajaantua
kulkeutua
ohjaantua

Petra Martinez on liikkuva taiteentekijä ja käsityöläinen, jonka usein paikkasidonnaiset sekä prosessiorientoituneet teokset kulkevat tunteiden takapihoilla ja muistojen joutomailla. Työskentely on intuitiivista ja kokeilevaa sekä eri materiaaleja ja medioita yhdistelevää. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto yliopiston Visual Culture and Contemporary Art -ohjelmasta sekä kuvataiteilijaksi Taidekoulu Maasta. Häntä kiinnostavat identiteettien ja yhteisöjen rakentuminen, tekemällä oppiminen, sosiaalinen käyttäytyminen, luontosuhteet, epätilat ja metsät.

Yhteistyössä