Reflektor 2023

28.9.–1.10.
VANTAA & HELSINKI

12.–15.10.
SOTKAMO

REFLEKTOR Mahdollistaa taiteen kokemisen kaikille

Puistoihin, yleisiin tiloihin, vanhoihin teollisuuskiinteistöihin ja muihin ainutlaatuisiin paikkoihin levittäytyvä audiovisuaalinen festivaali kutsuu yleisön fantasianomaiselle matkalle. Syysiltojen hämärässä kulkeva reitti muuntaa arkipäiväiset tilat unenomaisiksi ja ajatuksia herättäviksi kokemuksiksi.

Vuoden 2023 Reflektor-festivaalin päätapahtuma sijoittuu Vantaalle 28.9–1.10. Martinlaaksossa koettavissa on kuusi näyttävää kohdetta sisältävä reittimuotoinen kokonaisuus, jonka lisäksi korkealaatuista taidetta on koettavissa Lumosalissa Korsossa. Reflektor Presents nimellä kulkevat satelliittitapahtumat ulottuvat Helsinkiin ja Sotkamoon.

Sekä koti- että ulkomaisten taiteilijoiden valo-, ääni- ja videotaidetta esittelevä festivaali painottaa saavutettavuutta ja pyrkii tuomaan taiteen sinun lähellesi.

Reflektor on pääsymaksuton ja avoin kaikille.

tausta ja IDEA

Reflektor on tekijöidensä intohimosta ja uteliaisuudesta syntynyt taidefestivaali. Pimeässä viihtyvä tapahtuma elää tekemisen palosta ja halusta tuoda ainutkertaisia kokemuksia kaikkien saavutettaville. Reflektor-tapahtumien saavutettavuus huomioidaan niin sisällön kuin toteutuksenkin kannalta. Saavutettavuustiedot löytyvät infosivulta.

Reflektor haluaa antaa tilaa ja näkyvyyttä näkemykselliselle, yllätykselliselle ja moniääniselle taiteelle. Yhteisöllisillä, osallistavilla ja viihteellisillä teoksilla on tärkeä rooli festivaalin monipuolisessa ohjelmistossa.

Tätä paikkoihin sitoutumatonta nomadifestivaalia on järjestetty jo vuodesta 2018 lähtien. Vuoden 2022 Reflektor tavoitti yhteensä noin 40 000 kävijää. Vuonna 2023 Reflektor laajentuu ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle Sotkamoon.

yhteistyössä

Helsingin_Kaupunki