Info

SOTKAMO

Tapahtuma

Reflektor Sotkamo Presents on audiovisuaalisen Reflektor-festivaalin satelliittitapahtuma, joka tuo korkealaatuista valo-, video-, ja äänitaidetta neljän päivän ajaksi Sotkamoon. Taiteilijat Ainu Palmu, Antti Puumalainen, Jukka Laukkanen sekä Sun Effects tarjoilevat uniikkeja taide-elämyksiä Sotkamon hämärissä syysilloissa.

Tapahtuma sijoittuu Hiukan uimarannan läheisyyteen, joka on upea luonnonnähtävyys hiekkaharjuineen. Yllätykselliset ja ajatuksia herättävät teokset muuntavat ympäristön unenomaiseksi elämykseksi.

Paikka

Reflektor Sotkamo Presents on reittimuotoinen kokonaisuus, joka alkaa Sotkamon Hiukan uimarannalta. Rannalta reitti jatkuu Hiukan luonto- ja kulttuuripolulle.

Aika

Reflektor Sotkamo Presents on koettavissa 12.10.–15.10.23 klo 18–22.

Saavutettavuus

Reitin varrella on kaksi esteellistä osuutta, jotka ovat merkittynä tapahtumakarttaan katkoviivalla. Esteelliset osuudet sisältävät jyrkkää nousua tai laskua. Kaksi tapahtuman teosta ovat esteettömiä; ne ovat Ainu Palmun Vapaa ja Sun Effectsin The Forest. Löydät tapahtumakartan valitsemalla ylävalikosta Sotkamo.

Saapumisinfo

Näyttelyreitti alkaa Hiukan uimarannalta, jonka osoite on Tervatie 1, Sotkamo. Uimaranta sijaitsee kivenheiton päässä Sotkamon keskustasta, matkaa rannalle on noin 600 metriä.

Sotkamoon pääsee kätevästi linja-autolla niin Vuokatista kuin Kajaanistakin, jossa sijaitsee lähin lentokenttä ja rautatieasema.

Vantaa & Helsinki

Tapahtuma

Reflektor on pääsymaksuton ja kaikille avoin audiovisuaalisen taiteen festivaali. Tapahtumissa tulet näkemään valo-, video- ja äänitaidetta sekä koti- että ulkomaalaisilta taiteilijoilta.
 

Paikka

Festivaalin päätapahtuma sijoittuu Vantaalle 28.9.–1.10.23. Martinlaaksossa koettavissa on noin kahden kilometrin mittainen taidereitti, joka alkaa Ruskokujalta, kulkee Jokiuomanpuiston läpi Viherpuistoon ja päättyy kulttuuritalo Martinukseen. Löydät reitin kartan valitsemalla ylävalikosta Vantaa.

Martinlaakson reitin lisäksi Reflektor Vantaa sijoittuu Korson Lumosaliin. Etäisyys Lumosalilta Martinlaakson reitille on noin 20 km ja kuljettavissa julkisen liikenteen välineillä. 

Päätapahtuman lisäksi koettavissa on kaksi satelliittitapahtumaa Helsingissä ja Sotkamossa. Reflektor Presents: Malmi Maps sijoittuu Malmin Postitalolle Helsinkiin. Reflektor Sotkamo Presents on nähtävillä Sotkamossa myöhemmin lokakuussa. 


Aika

Reflektor Vantaa on koettavissa 28.9.–1.10. Reitin varrella olevat teokset ovat päällä klo 18–22.

Lumosali on tapahtuman ajan auki klo 17–22. 

Satelliittitapahtuma Helsingin Malmilla on nähtävillä päätapahtuman aikaan 28.9.–1.10. klo 18–22. 

Sotkamon satelliittitapahtuma on sen sijaan koettavissa 12.–15.10.

Saavutettavuus

Reittimuotoinen päätapahtuma Martinlaaksossa ei ole täysin esteetön mutta tarjolla on myös esteetön reitti. Teosten 5 ja 6 välillä on jyrkkä ylämäki. Jos haluat esteettömälle reitille, kulje reittiä lyhyen matkaa takaisin ja seuraa kartassa merkittyä katkoviivaa teoksen 6 luokse. 

Noin 2 km pituisen reitin puolivälissä matkailijoita palvelee Reflektor-kioskikahvila. Kahvilan läheisyydestä löytyy bajamajoja ja esteetön WC löytyy Kulttuuritalo Martinuksesta.

Lumosalin esteettömyystiedot:
https://www.vantaa.fi/fi/palveluhakemisto/toimipiste/lumosali#tab-accessibility

Kulttuuritalo Martinuksen esteettömyystiedot:
https://kulttuuritalomartinus.vantaa.fi/fi/palveluhakemisto/toimipiste/kulttuuritalo-martinus#tab-accessibility

Teostekstit ovat saatavilla tapahtumissa suomeksi ja englanniksi.

Tapahtumiin saa tulla opas- tai avustajakoiran kanssa. 

Saapumisinfo

Ympäristöystävällisenä tapahtumana kannustamme saapumaan tapahtumiin käyttäen julkista liikennettä, kävellen tai pyörällä, jos vain mahdollista. Helpoiten löydät reitin ja julkisen liikenteen aikataulut täältä https://www.hsl.fi/

Martinlaakso

Reflektor Vantaan reittimuotoisen päätapahtuman luokse pääset sujuvasta julkisen liikenteen välineillä. Voit kulkea kätevästi junalla tai bussilla Martinlaakson rautatieaseman kupeesta alkavalle reitille. Asemalle tulevat junat I ja P. Asemalla on korkeat laiturit ja esteetön kulku matalalattiajunaan. Aseman vierestä löytyvälle bussiasemalle pääset busseilla 335(B), 400, 413, 415N, 433, 436N, 520, 566, 571, 572, 574, 583, 584. Reitin aloituspisteen osoite on Laajaniityntie 3, Vantaa.

Korso

Reflektor Vantaa: Lumosali sijaitsee aivan Korson juna-aseman vieressä. Pääset juna-asemalle junilla K ja T. Asemalla on korkeat laiturit ja esteetön kulku matalalattiajunaan. Bussit 731, 753 ja 631 kulkevat Korson juna-aseman ohi. Lumosalin osoite on Urpiaisentie 14, Vantaa.

Malmi

Reflektor Presents: Malmi Maps sijaitsee Malmin Postitalolla. Teoksen luokse pääset käteväsi junilla I, K, P ja T. Postitalo sijaitsee noin 200 metrin päässä juna-asemasta. Asemalla on korkeat laiturit ja esteetön kulku matalalattiajunaan.